Om ossVälkommen till The World of Coppersmith’s

https://coppersmiths.se/wp-content/uploads/2018/11/Petri.jpg

HUR ALLT STARTADE

Jag har varit entreprenör största delen av mitt liv. Första företaget startade jag år 1991 som en ung, prisbelönt kock. Jag har alltid velat jobba med de bästa och det har gett resultat. När jag drev och ägde mina konferensanläggningar i Dalarna och Västmanland hade jag kockar, servitriser, receptionister, lokalvårdare, vaktmästare och till och med sjökapten och jungman – alla de var bättre och hade djupare kunskap än jag hade. Det är människorna som skapar företaget och kvaliteten även i min nuvarande bransch. Vi har medarbetare från hela världen, alla med yrkesstolthet och kunskap som få har.

VD, GrundarePETRI KARHUKORPI

BryggmästareChristian Weber

Christian är bryggmästare med diplom från Tyska Bryggmästarutbildningen. Christian är den som ansvarar för hela produktionen, från kontroll av råvaran till kontroll av färdiga produkten. Bryggeriarbete, skrivning av recept och planering av produktionen är teamwork som leds av bryggmästaren.

https://coppersmiths.se/wp-content/uploads/2018/11/Christian.jpg
https://coppersmiths.se/wp-content/uploads/2020/02/jocke.jpg

Sales manager HoReCaJoakim Lindblom

Jocke är välkänt ölprofil sedan länge. Arbete bakom disken och som öl/vin säljare samt även egenföretagare har Jocke skapat en bred kompetens inom ädla drycker och kroglivet. Vill du få en nytändning i ölförsäljning eller vill du breda ut menyn, då ska du kontakta Jocke!

Christopher Slawson

Head Brewer

Chris är vår fantastiska bryggare som brygger hos oss för andra gången! Lång arbetsresa från Dalarna till Västerås blev för svårt första gången Chris jobbade hos oss. Nu är situationen annan, och vi är extra glada att den saknade bryggaren är tillbaka hos oss !! Chris kommer från Amerikanska ölmekkan – Colorado, så amerikansk öl med en Swedish touch är Chris bravur.

Chris Coppersmith's Brewery
Katja Karhukorpi Coppersmith's Brewery

Katja Karhukorpi

EKONOM

Katja är bolagets spindel i nätet som försöker ha ordning på alla andra. Katja har kontor i Rocklunda och sköter ekonomin även för Coppersmith’s dotterbolag, Slottskällans Bryggeri och även för Rocklunda Restaurang & Konferens.

Heidi Karhukorpi

EKONOMI/LOGISTIK

Heidi är en skarp tjej som löser logistiken och försöker bossa över killarna på bryggeriet. Heidi sköter även en del redovisning och fakturering, samt kontakt med Systembolaget. På fritiden är det dressyr och hennes egna hästar som tar all tid.

https://coppersmiths.se/wp-content/uploads/2021/03/Heidi_karhukorpi_web.jpg
https://coppersmiths.se/wp-content/uploads/2018/11/rand.jpg

Roger Fransson

Roger är Västeråsaren som har jobbat hos oss länge och sett utvecklingen och volymökningen bäst. Roger jobbade hos oss redan då när vi hade vår första ”lilla” buteljeringsmaskin. Hastigheten på producerade flaskor har ökat markant sedan dess, men Roger paketerar flaskor och burkar lika noggrant nu som då!

Linnéa Jonsson

Linnéa studerar design vid Jönköpings Universitet, men arbetar för oss på distans. Det är hon som står för allt designarbete från etiketter till mässmonter.

https://coppersmiths.se/wp-content/uploads/2018/11/linnea.jpg
https://coppersmiths.se/wp-content/uploads/2021/03/CoppersmithsHistoria_web.jpg
Om Coppersmith's Brewery, Mosaic Lager
https://coppersmiths.se/wp-content/uploads/2018/08/logga-160x160.png

Coppersmith's historia

Det finns bryggerier som är större än Coppersmith’s, men det är få som har haft en så mångsidig start som vi. Bryggeriet levererade första ölen till Systembolaget under sommaren 2014, redan samma höst vann vi en nationell lansering på Systembolaget med Coppersmith’s White IPA.

“En trevlig ”vit” IPA från proffsiga hantverksbryggeriet Coppersmith i Västerås. En fin beska paras med tydliga citrustoner. Kryddigt och fruktigt på samma gång. Ett välbalanserat öl med en snygg liten sötma. Riktigt bra. Vi förväntar oss en del av Coppersmith framöver” (SvD 2 mars 2015)

”Ett av de mer hårdsatsande nya bryggerierna i Sverige är Coppersmith’s i Västerås” (Expressen / Mitt kök 28 januari 2014)

När Coppersmith’s ställde ut på Stockholm Beer and Whisky Festival 2014, blev det liv hos större aktörer. Bryggeriet blev intressant samarbetspartner för både Åbro Bryggeri AB och Carlsberg Sverige AB. Coppersmith’s och Åbro Bryggeri tog fram två burkprodukter under Åbros varumärke Bron. Coppersmith’s både bryggde och burkade dessa under tiden Åbro byggde mindre bryggeri i anslutning till bryggeriet i Vimmerby.

”Sugen på att smaka kvalitetsöl på burk? Testa dessa! Öl från Coppersmith’s i Västerås, första hantverksbryggeriet i Sverige med egen tapplina för burkar” (Expressen 24 mars 2015)

År 2016 blev ett hisnande år för oss. Coppersmith’s kunde stoltsera med hela tre offertvinster på Systembolagets fasta sortiment. Den anmärkningsvärda vinsten med glutenfri pilsner, där bolaget tävlade mot stora internationella bryggerier, var ett startskott för flera glutenfria produkter från Coppersmith’s.

Under 2017 blev volymkapaciteten alldeles för liten, och expansion både med större bryggverk och flera jästankar samt en större buteljeringsmaskin blev ett faktum. Slumpen gjorde också att Petri Karhukorpi från Coppersmith’s och Anders Slotte från Slottskällans Bryggeri träffades. Utgången av detta möte blev att Coppersmith’s förvärvade Slottskällans Bryggeri i Uppsala under 2017.

Slottskällan Bryggeri var i akut behov av omfattande renovering för att kunna fortsätta produktionen i dåvarande bryggerilokaler. Produktionen flyttades till Västerås och Coppersmith’s för att kunna fortsätta leveranser utan långvarigt avbrott, i väntan på lämpliga lokaler i Uppsala. Slottskällan har fortfarande koppling till Uppsala genom att bolaget producerar en del av ölen hos kollegor i Uppsala. På sikt skall bolaget även ha egen verksamhet både i Östra och Västra Aros!

Ett av Sveriges häftigaste hotell The Steam Hotel öppnades på det gamla ångkraftverket vid Mälarens strand i Västerås under augusti 2017. Det var ett stort hemlighetsmakeri när vi tillsammans med The Steam Hotel tog fram The Steam Beer. Coppersmith’s har sedan hotellets öppnande varit leverantör av öl till Västerås stolthet – The Steam Hotel.

”Coppersmith’s Brewery Westerås-burkperfektion & matvänlig elegans” (Whisky & Bourbon nr 21)

Coppersmith’s har flera samarbetspartners runt om i Europa. År 2018 lanserade Coppersmith’s bolagets första importöl Laitilan Kukko Helles på den Svenska marknaden. Laitilan Kukko Helles blev direkt efter lanseringen den mest sålda craftölen i Sverige.

Under året 2018 växte Coppersmith’s främst på den lokala restaurangmarknaden, inte minst med hjälp av och samarbete med Aros Congress Center, Plaza Hotel och Västerås Konserthus.

Coppersmith’s historia har bara börjats, tänk om vi skulle kunna avslöja vår nästa satsning redan nu !